Yer Elması Tüketmeyi İhmal Etmeyin, Zinde Kalın!24.11.2017

Sonbahar ve kış aylarının en lezzetli ve faydalı bitkilerinden olan yer elması tüketiminin tam zamanı! İçerisinde bulundurduğu A, B, C ve D vitaminleri; demir, kalsiyum, magnezyum mineralleri ile küçük büyük herkes tarafından tüketilmesi önerilen zengin bir kaynak. Sonbahar aylarında kendisini gösteren huzursuzluk, yorgunluk ve halsizlik halini yenmek için yer elması tüketimi iyi bir beslenme rutinidir. Yer elması ile yapılan salatalar, zeytinyağlı yemekler hafif ve lezzetli tatlar sunar. Mucizevî bitki, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, ruh ve beden sağlığınızı zinde tutarak sonbaharın olumsuz etkilerinden sıyrılmanıza yardım eder.

Yer elmasının faydaları şöyledir;

  • Stres ve yorgunluk halini alır.
  • İdrar söktürür, sindirim sistemini düzene sokar.
  • Romatizma ağrılarına son verir.
  • Yer elması anti-aging özelliğine sahip yaşlanmayı önleyen bir bitkidir. Düzenli tüketim genç görünmeye yardımcı olur, kırışıklıkları önler.
  • Bağırsak problemlerini ortadan kaldırır, kolon kanserine karşı mücadele eder.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir; hastalığa yakalanma riskini azaltır.

Yer elması salata ve yemeklerde sıklıkla kullanılsa da meyve gibi saf şekilde de tüketilebiliyor. Vitamin deposu bitkiyi mevsiminde tüketerek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.

" data-width="100%" data-num-posts="10">