Kefirle Enerji Toplayın14.5.2017

14

Fermente edilmiş bir süt ürünü olan kefir; içerdiği besin değeri ve etkileriyle son dönemlerin en sevilen ve önerilen içeceklerinden biri kabul ediliyor. Uzman hekimler ve beslenme uzmanları kefiri öğünlere yerleştirerek günlük vitamin ve minerallerin alınmasını sağlıyor. Kafkasların mucizevi içkisi olarak kabul edilen Türkiye’de ve dünyada büyük bir popülariteye sahip kefir, bedene ihtiyaç duyduğu değerleri aktarırken aynı zamanda stres ve yorgunluğun atılmasını sağlayarak bünyeye günlük enerji takviyesi sağlıyor.  Kafeinli içeceklere sağlıklı bir alternatif olan kefir, hafif bir içecek olmasından ötürü küçük – büyük herkesin tüketebileceği bir içecek özelliği gösteriyor.

Kefir İçmenin Faydaları

  • İçerdiği kalsiyum sebebiyle kemik ve diş sağlığını korur.
  • Stres ve yorgunluğu atar; enerji depolar.
  • A, B ve D vitaminleri için ideal bir kaynaktır.
  • Uykusuzluğu yener, odaklanma sorunlarını çözer.
  • Şişkinliği önler, hazımsızlığı yener ve sindirim sistemini çalıştırır.
  • Düzenli tüketimde bedene enerji verir.
  • Kansızlığı önler, bağışıklığı güçlendirir.
  • Kolesterolü dengeler, kalbe iyi gelir.
  • Anne ve bebek için olumlu etkiler sağlar; hamilelikte kullanılması önerilir.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Vücuttaki zararlı bakterilerle savaşır.
  • Kanserle mücadelede en etkili besindir.
" data-width="100%" data-num-posts="10">