Karpuzun hafızayı güçlendirdiğini biliyor muydunuz?26.10.2018

Yaz aylarının en sevilen ve ferahlatan meyvesi karpuz, içerdiği vitamin ve minerallerle serinletici olduğu kadar faydalıdır da. Yaz boyunca karpuzu düzenli olarak tüketmek sağlıklı bir yaz geçirmeye yardımcı oluyor. Özellikle hem hafif, hem de gerçek anlamda fayda sağlamak isteyenlerin kurtarıcı meyvesi karpuzdur. Karpuz yüksek C vitamini sayesinde kalp ve damar hastalıklarına, cilt problemlerine, kanser türlerine, beyin fonksiyonlarına ve göz sağlığına çok faydalıdır. Elbette karpuzun faydaları bu kadar sınırlı değil; pek bilinmeyen bir başka faydası da beyin fonksiyonlarına etkisidir.

Karpuz, mineral ve vitamin desteği ile beyin hücrelerinin canlı kalmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalar, karpuzun unutkanlığa iyi geldiğini, beyindeki hücreleri canlı tuttuğunu göstermiştir. Üstelik sadece karpuzun kendisi değil, aynı zamanda çekirdekleri de hafızaya olumlu etkiler kazandırıyor. Karpuzu tüketirken çekirdeğiyle birlikte yemek hafızayı diri tutar. Karpuz, konsantrasyonu arttırarak aslında hafızanın güçlü kalmasını sağlıyor. Kişiler herhangi bir şeye dikkatini vermezse hafızasından kolayca uçup gidebiliyor.

" data-width="100%" data-num-posts="10">