Kakule Unutkanlığa İyi Geliyor22.12.2017

Kakule, zencefilgiller ailesine ait olan bataklık ormanlarında yetişen sağlığa faydalı bir bitkidir. Küçük yeşil bir bitki olan kakule kabuklarından arındırıldığında hoş kokulu tohumlar ortaya çıkar. Bu tohumlar çay, kahve, yemek gibi çeşitli yiyecek ve içeceklerde baharat olarak kullanılıyor. Kakulenin bilinen onlarca faydası bulunuyor. En dikkat çekici faydası ise unutkanlığa iyi gelmesidir. Unutkanlık problemlerini en aza indirgemek, Alzheimer gibi hastalıklardan korunmak için bugüne kadar birçok doğal ve kimyasal tedavi uygulanmıştır. Uzmanlar hafızayı güçlendirmenin en doğal yolun besinlerden geçtiğini belirtiyor ve kakuleye dikkat çekiyor.

Kakule muhteşem kokuya sahip tohumlarıyla beyin hücrelerini canlı tutuyor ve unutkanlığı en aza indirgiyor. Zengin bir besin olan kakule çaydan yemeğe, tatlıdan kahveye kadar birçok tarifte yer bulabiliyor. Bu nedenle düzenli tüketmek beyni canlandırıyor, hafızayı etkileyen beyin bölümlerini aktif tutarak unutkanlığı minimum seviyeye düşürüyor. Zihni dinç tutmak için yapılan egzersizlere ek olarak kakuleyi beslenme alışkanlıkları arasına koymak olumlu etkiler kazandırıyor. Özellikle gelişim çağındaki okullu çocuklar için zihni güçlendirmek için kakuleden faydalanmak gerekiyor. 

" data-width="100%" data-num-posts="10">