Günde Bir Porsiyon Salata Yemenin Hafızayı Güçlendirdiğini Biliyor musunuz?18.7.2018

Bazen yardımcı yemek, bazen de ana yemek olarak sofraları renklendiren salatalar, içerdiği besin değeri ile çok faydalı. Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, her gün düzenli olarak bir porsiyon salata tüketenlerin daha güçlü bir hafızaya sahip olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Sadece bir porsiyonda yenilen salatada bulunan marul, nane, ıspanak gibi çeşitli yeşillikler hafızayı güçlendiriyor. Araştırmacılar da bu görüşü destekliyor ve salata yiyenlerin hafızasının 11 yıl gençleştiğini söylüyor.

Salatanın hafızaya etkisine dair yapılan araştırma ve deneyler hep olumlu sonuç veriyor. Chicago’da bir üniversite hastanesinde son 10 yılı kapsayan sağlık taraması yapılmış. Yaş ortalaması 81 olan ve demans rahatsızlığı olmayan 960 kişilik bu sağlık incelemesi sonucu, yeşillik tüketen, salatayı öğünlerinden ihmal etmeyenlerin daha dinç bir hafızaya sahip olduğunu göstermiş. K vitamini ve folik asit bakımından zengin olan ıspanak, marul, karalahana gibi yeşilliklerin ne kadar sıklıkla tüketildiği sorulmuş. Katılımcılar düzenli olarak hafıza ve zeka testinden geçirilmiş. Günde 1,3 porsiyon salata tüketenler testlerde en yüksek başarı oranına sahip çıkarken, hiç tüketmeyenlerin başarı oranı en düşük çıkmış. Salata içerisinde beyin fonksiyonlarını güçlendirici besin öğeleri bulunduğundan dolayı her gün tüketilmesi öneriliyor.

" data-width="100%" data-num-posts="10">