Ginseng Çayı’nı Denediniz mi?30.3.2017

Ginseng bitkisi, ilk kez Çin’de keşfedilmiştir ve geçmişten bu yana Çin, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinde, köklerinin çok değerli ve şifalı olduğu bilinmektedir. Genellikle çay olarak tüketilen ginseng çayı, tedavi edici özelliklere sahiptir.

Ginseng Çayı Nasıl Hazırlanır?

Ginseng kökü küçük parçalar halinde kesilir veya rendelenir. Bu ölçü rendelenmiş ginseng için bir buçuk yemek kaşığı kadar olurken, doğranmış ginseng için ise beş altı parçaya tekabül eder. Ardından çaydanlık veya cezve içerisine konularak üzerine sıcak su ilave edilir. Çayın demlenmesi için 5 ila 10 dakika beklenir ve ardından süzülerek içmeye hazır hale getirilir. Çayın içine isteğe bağlı olarak tarçın veya bal eklenebilir.

Ginseng Çayının Faydaları

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kas gelişimini destekler.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • Hazımsızlığı yener, sindirime yardımcı olur.
  • Astıma ve solunum rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Kan şekerine ve hipertansiyona karşı etkilidir.
  • Zihinsel gelişimi olumlu etkiler. Hafızayı güçlendirerek Alzheimer rahatsızlığına karşı önleyici rol oynar.
  • Yorgunluk hissini alır, enerji verir.
  • Karaciğeri kimyasallardan korur.
  • Regl ağrılarına iyileştirici etki sağlar.
" data-width="100%" data-num-posts="10">